Czarny makaron wyjęty z opakowania ma niezbyt przyjemny zapach, jednak po ugotowaniu traci go, nie posiada smaku więc można go przygotować na wiele sposobów:) polecam!
Czarny makaron z nowalijkami i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj według przepisu. Wstaw w oddzielnym garnku wodę na szparagi dodając 1/4 łyżeczki soli.
W tym czasie obierz szparagi i pokrój na małe kawałki, wrzuć do gotującej się wody na 4 minuty.
Przekrój na pół pomidorki koktajlowe.
Ugotowany makaron odcedź,dodaj do niego czerwone pesto i oliwę, dobrze wymieszaj całość i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
Do makaronu wrzuć blanszowane szparagi, pomidorki koktajlowe i świeżo pokrojony tymianek. Gotuj 5 minut ciągle podrzucając. Ułóż na talerzach porcję makaronu, na wierzch dodaj wędzone plastry łososia. Podawaj na ciepło.
Komentarze