Czarny makaron z nowalijkami i łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Czarny makaron wyjęty z opakowania ma niezbyt przyjemny zapach, jednak po ugotowaniu traci go, nie posiada smaku więc można go przygotować na wiele sposobów:) polecam!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Makaron barwiony kałamarnicą 200g
    białe szparagi 1 pęczek
    pomidor koktajlowy 200g
    wędzony łosoś 100g
    świeży tymianek 1 łyżka
    oliwa z oliwek 1 łyżka
    czosnek 2 ząbki
    czerwone pesto 3 łyżki
    sól 1/4 łyżeczki

Czarny makaron z nowalijkami i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czarny makaron z nowalijkami i łososiem 1. Makaron ugotuj według przepisu. Wstaw w oddzielnym garnku wodę na szparagi dodając 1/4 łyżeczki soli.
    W tym czasie obierz szparagi i pokrój na małe kawałki, wrzuć do gotującej się wody na 4 minuty.
    Przekrój na pół pomidorki koktajlowe.
    Ugotowany makaron odcedź,dodaj do niego czerwone pesto i oliwę, dobrze wymieszaj całość i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
    Do makaronu wrzuć blanszowane szparagi, pomidorki koktajlowe i świeżo pokrojony tymianek. Gotuj 5 minut ciągle podrzucając. Ułóż na talerzach porcję makaronu, na wierzch dodaj wędzone plastry łososia. Podawaj na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy