Czarny ryż po tyrolsku z marynowanymi szparagami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To bardzo pyszny sposób na danie z ryżem

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    20 dag pieczarek
    5 dag boczku
    Pół papryki czerwonej
    Szklanka czarnego ryżu
    2 łyżki śmietany
    Sól pieprz
    1 słoiczek marynowanych szparagów
    Przy
    Łyżka przecieru pomidorowego

Czarny ryż po tyrolsku z marynowanymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy cebulę, paprykę i boczek
    2. Ryż gotujemy ok 40 minut
    3. Do składników na patelni dodajemy przecier dusimy ok 30 minut można dodać śmietanę
    4. Na talerz wykładamy wraz z ryżem i marynowanym szparagami

Porady

To danie smakuje dobrze również z ryżem brązowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy