Czarny ryż ze szpinakiem i krewetkami w mleczku kokosowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo proste ale zarazem efektowne danie. Pyszne i zdrowe. Na pewno zaskoczy pozytywnie bliskich

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g czarnego ryżu
    opakowanie krewetek tygrysich
    świeży szpinak
    mała puszka mleczka kokosowego
    łyżka oliwy z oliwek
    sól, pieprz, czosnek

Czarny ryż ze szpinakiem i krewetkami w mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy al dente
  • 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty czosnek i krewetki, Smażymy do miękkości krewetek. Ściągamy krewetki
  • 3. Na tą samą patelnię wrzucamy świeży szpinak, po zmniejszeniu objętości dorzucamy krewetki i zalewamy mleczkiem kokosowym, doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami. Podajemy z ciepłym ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy