Czebureki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne urozmaicenie codziennego menu :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ kg mąki
    1 łyżeczka soli
    3-4 łyżki oleju
    Około szklanki gorącej wody
    Farsz:
    ½ kg mięsa mielonego
    1 cebula
    1 ziemniak
    2-3 łyżki musu z pieczonej dyni
    1 jajko
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
    Zioła prowansalskie

Czebureki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników wyrobić elastyczne ciasto i odłożyć, żeby odpoczęło.
    Do mięsa mielonego dodać posiekaną drobno cebulę, jajko, startego na tarce i odciśniętego ziemniaka i mus dyniowy. Dokładnie wymieszać i doprawić.
    Ciasto rozwałkować i wykrawać kółka. Nakładać farsz i skleić pierogi. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy