Czekolada na gorąco

0 (0 ocen)

Pyszna, pachnąca czekolada.... hmm idealna na zimowe wieczory

Składniki:

  • 400 ml mleka
    10 łyżek śmietanki kremówki
    1/3 łyżeczki chilli
    1/3 łyżeczki cynamonu
    1 tabliczka czekolady gorzkiej ( lub pół na pół z mleczna)
    ok 2 łyżki cukru ( wg uznania)

    Do dekoracji bita śmietana

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wraz ze śmietanką wlać do rondla. Dodać cukier, cynamon i chilli. Zagotować i mieszać aż cukier się rozpuści. Następnie dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Podgrzewać na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści, a powstała masa będzie gładka i kremowa. Przelać do pucharków/filiżanek. Udekorować bitą śmietaną ( kremówką ubitą nie całkiem na sztywno). Podawać gorące. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy