Pyszna, pachnąca czekolada.... hmm idealna na zimowe wieczory
Składniki:
400 ml mleka
10 łyżek śmietanki kremówki
1/3 łyżeczki chilli
1/3 łyżeczki cynamonu
1 tabliczka czekolady gorzkiej ( lub pół na pół z mleczna)
ok 2 łyżki cukru ( wg uznania)
Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko wraz ze śmietanką wlać do rondla. Dodać cukier, cynamon i chilli. Zagotować i mieszać aż cukier się rozpuści. Następnie dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Podgrzewać na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści, a powstała masa będzie gładka i kremowa. Przelać do pucharków/filiżanek. Udekorować bitą śmietaną ( kremówką ubitą nie całkiem na sztywno). Podawać gorące. Smacznego:)
Komentarze