Czekolada na gorąco

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czekolada na gorąco idealna na zimowe wieczory.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml mleka 3,2%
    150 ml śmietany kremówki
    Po 30 g czekolady gorzkiej i mlecznej
    2 łyżki cukru
    Szczypta soli
    Ulubione przyprawy do smaku np.cynamon , imbir

Czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wylej śmietanę i mleko. Podgrzej ale nie zagotuj, dodaj połamane czekolady i mieszaj do rozpuszczenia. Dodaj szczyptę soli i przyprawy,w razie potrzeby dodaj cukier. Czekoladę przelej do kubków.

Porady

Jeśli chcesz możesz dodać bitą śmietanę.

Komentarze

Podobne przepisy