Czekolada w malinowych chmurach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tylko cztery składniki, 10 minut przygotowania. I przenosimy się w malinowo czekoladowe obłoki.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g czekolady gorzkiej 40 %
    200 ml śmietany kremówki
    125ml mleka
    250 g malin mrożonych
    wafel
    kokosowe praliny

Czekolada w malinowych chmurach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny przekładam do rondelka przesmażam aż puszczą sok i przecieram przez sito. Pestki wyrzucam. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno. Czekoladę łamię na kawałki i przekładam do miski, wlewam mleko. Podgrzewam w kąpieli wodnej, mieszam i studzę. Do szklanek wlewam mus malinowy, dodaję kremówkę ubitą, wlewam czekoladę. Dekoruję praliną kokosową i waflem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy