Czekolada z daktyli i orzechów

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Dietetyczna, domowa czekolada.

  • 5 godz.

Składniki:

  • - 100g daktyli bez pestek
    - 1 szklanka wody
    - 150 g oleju
    - 2łyżki kakao
    - garść orzechów ( migdały, orzechy włoskie, migdały itp.)

Czekolada z daktyli i orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle należy namoczyć godzinę przed robieniem czekolady w wodzie. Po tym czasie daktyle zmiksować. Olej dodajemy do kakao, wrzucamy dowolne orzechy lekko posiekane, dodajemy daktyle. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wyrównaną masę zostawiamy w lodówce na ok. 2 godz., aby masa stężała. Czekoladę kroić na mniejsze kawałki.

Porady

Aby czekolada była bardziej twardsza najlepiej ją chłodzić całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy