czekoladki z kremem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

świetna zabawa przy robieniu,

Składniki:

  • 120 g gorzkiej czekolady
    krem czekoladowo-orzechowy (taki do smarowania chleba)
    pędzelek
    foremki

Czekoladki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
  • 2. Pędzelkiem smarujemy dokładnie ścianki oraz dno foremek rozpuszczoną, płynną czekoladą. Trzeba robić to dokładnie, tak, żeby całe ścianki były pokryte czekoladą. Formę wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła. Ponownie malujemy czekoladą foremki i znowu wkładamy do lodówki.
  • 3. Czekoladki napełniamy kremem wymieszanym, a resztą czekolady zalewamy górę czekoladek. Jeśli czekolada za bardzo zastygnie ponownie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej.
  • ddd 4. Czekoladki wstawiamy do lodówki stężeją. Po tym czasie czekoladki delikatnie wyjmujemy z foremek i gotowe!!!

Porady

w wersji dla dorosłych można dodć rumu

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy