CZEKOLADKI PODWÓJNIE CZEKOLADOWE

0 (0 ocen)

  • 10 min

Podwójnie czekoladowe, podwójnie pyszne

  • 10 min

Składniki:

  • 50 gotowych korpusików czekoladowych
    krem czekoladowy:( do przygotowania dzień wcześniej )
    250 ml śmietany kremówki
    cukier puder- ok łyżki
    tabliczka mlecznej czekolady
    dodatkowo:
    posiekane orzechy

Czekoladki podwójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno. Możemy dosłodzić cukrem pudrem.
    Korpusiki czekoladowe napełniamy przygotowanym krem, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy