Czekoladowa filiżanka cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Talerzyk i szklankę obkładamy folią aluminiową.
2.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
3.Gdy czekolada gęstnieje smarujemy szklankę i talerzyk czekoladą i wkładamy do lodówki, czynność powtarzamy tak aby było grubo czekolady, aby przy zdejmowaniu foli czekolada się nam nie pokruszyła.
4.Na foli wylewamy kropelkami czekoladę tworząc ucho do filiżanki, wkładamy do lodówki.Po całkowitym stwardnieniu czekolady, delikatnie odkleić filiżankę od folii. Za pomocą czekolady przykleić uszko do filiżanki.
5.Śmietankę ubijamy dodajemy cukier puder a na sam koniec cappuccino, (ja zrobiłam pół kremu z cappuccino a pół zostawiłam białego).
6.Filiżankę napełniamy bitą śmietaną cappuccino, posypujemy kawą cappuccino, (za pomocą szablonu można wykonać serce) , a na talerzyk kładziemy ciasteczka. Smacznego:)
Komentarze