Ciasto czekoladowa marysienka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

inna wersja znanej marysienki ktora tez jest pyszna

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt
    6jajek
    1lyzeczka proszku do pieczenia
    1szkl maki
    1szkl cukru
    cukier waniiowy
    wkladka orzechowa
    1szkl orzechow
    3bialka
    1/2lyzki maki ziemniaczanej
    1/2lyzki maki pszennej
    2lyzki cukru
    1/2lyzeczki proszku
    krem czekoladowy
    3szkl mleka
    1maslo (ja uzylam margaryny kasi nie owazylo sie)
    2budynie czekoladowe
    1czekolada
    ok 5lyzek cukru (dla mnie na slodkosc wystarczylo)

Ciasto czekoladowa marysienka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. upiec biszkopt przekroic na pol
    wkladke robilam na oko bo pieklam w prodzizu i z orginalnego przepisu jest za duzo wychodzi bardzo wysoki wiec jest tak mniej wiecej z polowy skladnikow bialka ubic na sztywno dodac cukier potem dodac posiekane orzechy maki i proszek wymieszac i upiec ja pieklam 30min
    krem; gotujemy budyn z cukrem i studzimy czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej ja dodalam troche mleka bo bylo geste wystudzic margaryne lub maslo utrzec dodawac po lyzce budyniu i wyrobic na krem na koniec dodawac po trochu czekolady i mieszac kremu wychodzi bardzo duzo mozna przelozyc 3razy bo wystarczy
    biszkopt jedna polowa =krem czekoladowy=wkladka orzech=krem czekoladowy=biszkopt=polewa

Komentarze

Podobne przepisy