Czekoladowa rabata. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodawać cukier i cukier wanilinowy, żółtka. Mąki kakao i proszek przesiać przez sito. Dodać do masy jajecznej wymieszać. formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec 35-40 min w 180 st. C
2.Białka ubić, dodać cukier. Wsypać mak, wiórki i bakalie, wymieszać. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 50 min w 180 st. C
3.Krem przygotować jak podano na opakowaniu. Wymieszać z miękkim masłem.
4.Biszkopt przekroić na pół. Jedną część posmarować galaretką, wyłożyć połowę kremu. Przykryć ciastem makowo-kokosowym, reszta kremu. Drugą część biszkoptu posmarować galaretką. Ułożyć na kremie.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną. Posmarować ciasto. Udekorować bezikami
Komentarze