Czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną masę, dodajemy cukier, olej,żółtka i proszek do pieczenia, miksujemy parę sekund na najniższych obrotach, wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy delikatnie łyżką.Papilotki napełniamy do 1/2 wysokości i pieczemy około 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2.Czekoladę i 1/2 kostki masła rozpuszczamy nad parą i chłodzimy. Śmietanę ubijamy .Masło w temperaturze pokojowej ubijamy na pulchną masę i dodajemy schłodzoną masę czekoladową i ubitą śmietanę.Gotowa masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki, dekorujemy posypką cukrową.
Porady
W środku babeczki można wydrążyć dołek i napełnić zimnym budyniem czekoladowym, następnie przykryć masą.
Komentarze