Czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z kakao i cukrami. Dodać posiekane masło. Wymieszać nożem, dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. Odstawić na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wykrawać szklanką krążki, Następnie wyłożyć nimi foremki. PIec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni , 10 minut.
2.Zagotować mleko z cukrami. Rozrobić w 1/4 szklanki mleka budyń. Wlać do mleka i chwilę gotować. Budyń przełożyć do 2 misek, do jednej dodać czekoladę, gdy jeszcze gorący, wymieszać i oba ostudzić. Następnie zmiksować z masłem po 25 g na każdy budyń.
3.Gotowe budynie i masę kajmakową przekładać do upieczonych babeczek. Można dodatkowo posypać prażonymi posiekanymi orzechami.
Komentarze