Czekoladowe babeczki Agnieszki

0 (0 ocen)

Pyszne babeczki które upiekła moja córka Agnieszka z moją niewielką pomocą

Składniki:

  • - 150 g masła
    - 125 g czekolady (ze skórką pomarańczy 70% kakao )
    - 50 g czekolady białej
    - 300 g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/2 łyżeczki sody
    - 2 łyżki kakao
    - 1 szklanka cukru
    - 1 mały olejek zapachowy butter-vanille albo waniliowy
    - 2 duże jajka
    - 170 ml mleka

Czekoladowe babeczki agnieszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Czekolady posiekać na małe kawałki
    - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia sodą kakao i cukrem
    - Masło rozpuścić i ostudzić
  • 2. - Do miski dać jajka wlać mleko wymieszać krótko mikserem
    - Wlać do suchych składników miksować dolewając masło do połączenia składników
    - Wsypać posiekane czekolady i przemieszać
    - Masę przełożyć do papilotek piec 190 stopni 20 -25 minut sprawdzić patyczkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy