CZEKOLADOWE BABECZKI Z MALINAMI

0 (0 ocen)

Babeczki, które zawsze wychodzą i są godne polecenia.Palce lizać . . .Szybko, prosto i smacznie :)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki gorzkiego kakao
    2 jajka
    1 / 2 szklanki cukru
    1 / 2 szklanki oleju
    1 / 2 szklanki śmietany 18 lub 12 %
    około szklanki malin

Czekoladowe babeczki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce miszam mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem.
    W drugiej misce trzepaczką mieszam krótko jajka, dodaję powoli cukier i cały czas mieszając po chwili dodaję olej, śmietanę i wszystko jeszcze raz krótko mieszam.
    Opłukane i osuszone maliny dodaję do mąki i mieszam.
    Następnie łączę z masą jajeczną (delikatnie, krótko mieszam, tak aby maliny nie pogniotły się i nadal były lekko oprószone mąką).
    W tym momencie włączam piekarnik na 175 stopni C.
    Formę na babeczki (muffinki) wykładam papierowymi papilotkami.
    Ciasto przekładam do papilotek.
    Babeczki piekę w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C
    przez 35 (do 40) minut.
    Po upieczeniu studzę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy