Czekoladowe babeczki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce miszam mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem.
W drugiej misce trzepaczką mieszam krótko jajka, dodaję powoli cukier i cały czas mieszając po chwili dodaję olej, śmietanę i wszystko jeszcze raz krótko mieszam.
Opłukane i osuszone maliny dodaję do mąki i mieszam.
Następnie łączę z masą jajeczną (delikatnie, krótko mieszam, tak aby maliny nie pogniotły się i nadal były lekko oprószone mąką).
W tym momencie włączam piekarnik na 175 stopni C.
Formę na babeczki (muffinki) wykładam papierowymi papilotkami.
Ciasto przekładam do papilotek.
Babeczki piekę w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C
przez 35 (do 40) minut.
Po upieczeniu studzę.
Komentarze