Czekoladowe bajaderki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Słodka przekąska na zimowe dni

  • 20 min

Składniki:


  • 200g herbatników maślanych, 100g czekolady gorzkiej, 100g margaryny, pół szklanki cukru pudru, łyżka kakao, łyżka przyprawy korzennej.

Czekoladowe bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Herbatniki kruszymy za pomocą wałka do ciasta na miazgę. 3 łyżki odstawiamy do obtoczenia. Margarynę ucieramy z pudrem, dodajemy herbatniki, kakao, przyprawę i czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej. Zagniatamy masę, aby była spójna.. Formujemy kuleczki i obtaczamy w odłożonych herbatnikach

Porady

Możemy także obtoczyć kulki w czekoladzie startej na małych oczkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy