Czekoladowe bezy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Słodycz bez została przełamana gorzkim kakao i kwaśnym sokiem z cytryny.Idealne do pochrupania lub do kawy.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 białka
    1 szklanka cukru
    2 płaskie łyżki kakao
    kilka kropli soku z cytryny
    szczypta soli

Czekoladowe bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy zimne białka,dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
  • 2. Następnie do białek wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukru.
  • 3. Do ubitych z białek z cukrem dodajemy kakao i sok z cytryny i bardzo dokładnie ubijamy.
  • 4. Następnie szprycą lub łyżeczką formujemy niewielkie beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 5. Przygotowane bezy pieczemy 20 minut,a następnie suszymy przez około 40 minut w lekko otwartym piekarniku,w temperaturze około 140-150 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy