Czekoladowe canelloni

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • Ciasto:
    40 g kakao
    250 ml mleka
    2 jajka
    100 g mąki pszennej
    50 g cukru
    Mus czekoladowy ciemny:
    100 g czekolady gorzkiej
    200 ml śmietanki kremówki
    50 ml mleka
    Mus czekoladowy biały:
    100 g białej czekolady
    200 ml śmietanki kremówki

Czekoladowe canelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta wymieszać ,przygotować tak ,by miało konsystencję gęstej śmietany. Usmażyć z niewielką ilością oleju cienkie naleśniki.
    Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać ciepłe mleko. Masę czekoladową połączyć delikatnie z ubitą śmietaną kremówką. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć delikatnie z ubitą śmietaną.
    Połowę naleśników posmarować musem czekoladowym ,drugą musem białym. Zawinąć i pozostawić do schłodzenia w lodówce. Podawać z sosami owocowymi.

Porady

Czekoladę przed wymieszaniem ze śmietaną należy lekko ostudzić

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy