Czekoladowe ciasteczka brownie z kremem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.250g czekolady roztapiamy wraz z masłem i studzimy, pozostałą czekoladę drobno siekamy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2.Jajka, cukier i aromat miksujemy ok. 2 - 3 minuty, następnie stopniowo dodajemy ostudzoną czekoladę, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz resztę posiekanej drobno czekolady. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
3.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy kleksy ciasta (zachowujemy odstępy, gdyż ciasteczka sporo urosną). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy ok. 7 - 10 min.
4.Krem: jagody blendujemy i miksujemy z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem. Kremem przekładamy ostudzone ciasteczka, przechowujemy w chłodnym miejscu.
Komentarze