Czekoladowe miseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuszczamy na parze. W międzyczasie nadmuchujemy balony do objętości odrobinę większej niż spora pięść.Czekoladę lekko studzimy, po czym zanurzamy w niej nadmuchany balon, tak aby oblepiająca go czekolada sięgała nie wyżej niż do połowy. Wyjmujemy balon z czekolady i stawiamy go na papierze chwilke trzymamy. Niewielka ilość czekolady ścieknie w dół, tworząc podstawkę czekoladowej miseczki.Tak robimy z pozostałymi balonami.Balony wkładamy do lodówki aby czekolada zastygła. Gdy czekolada będzie twarda wyjmujemy balony z lodówki i przebijamy je igłą i delikatnie wyjmujemy balon z miseczki. (czekolada na bokach moze sie lekko skruszyc)
2.Śmietane ubijamy słodzimy do smaku mozna dodac do śmietany owoce i zmiksowac. Śmietane wkładamy do czekoladowych miseczek i dekorujemy.
Porady
Rozpuszczona czekolada ma byc lekko ostudzona i płynna ale nie g.orąca poniewaz pęknie balon
Komentarze