Czekoladowe romby

0 (0 ocen)

  • 40 min

W przygotowaniu deserów i ich konsumowaniu zawsze pomagają mi moje wnuki. Te ciasteczka są kruchutkie i niebanalne w smaku. A do tego ułożone na talerzyku tworzą cudną mozaikę.

  • 40 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej

    Pół szklanki mąki ziemniaczanej

    Kostka margaryny

    ½ kostki mała

    2 jajka

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Cukier waniliowy

    Szklanka cukru pudru

    Na wierzch :

    Tabliczka białej i mlecznej czekolady

    Wiórki kokosowe i orzechy

Czekoladowe romby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej. Dodaj resztę składników ciasta. Dokładnie zagnieć całość. Następnie rozwałkuj na grubość około pół centymetra i wykrawaj romby. Ułóż na blasze wysmarowanej olejem i obsypana bułka tartą. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180-160 stopni.
  • 2. Czekolady roztop. Połowę ciasteczek polej czekoladą białą i posyp wiórkami kokosowymi. Resztę ciasteczek polej czekolada mleczną i posyp rozdrobnionymi orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy