Czekoladowe spaghetti z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię dokładnie myjemy, wydrążamy środek, a następnie razem ze skórką ścieramy na wąskich oczkach. Cukinię dokładnie odciskamy, a następnie przekładamy na patelnię i dodajemy łyżkę dobrego masła – przesmażamy 2 minutki, a następnie wlewamy mleko, kiedy zacznie wrzeć dodajemy połamane okienka czekolady, kakao i cukier w razie konieczności. Całość podsmażamy do czasu, aż cukinia będzie zupełnie miękka, a rozpuszczona czekolada nieco zgęstnieje. W czasie, gdy przygotowujemy cukiniowy sos, gotujemy do miękkości makaron w samej wodzie (bez dodatku soli). Gorący makaron wyjmujemy na talerze i obficie polewamy czekoladowo – cukiniowym sosem, na sam koniec całość posypujemy posiekanymi migdałami.
Komentarze