CZEKOLADOWIEC

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

PYSZNY BISZKOPT Z CZEKOLADOWYM KREMEM

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 JAJKA
    3/4 SZKLANKI CUKRU
    3/4 SZKLANKI MAKI
    KREM:
    1 DUŻA ŚMIETANA 30%/36%
    1 DUŻA ŚMIETANA 18%
    3/4 SZKLANKI KAKAO
    1 SZKLANKA CUKRU

Czekoladowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    UBIJAMY BIAŁKA ,DODAJEMY CUKIER, POWOLI ŻÓŁTKA .NA KONIEC WSYPUJEMY MĄKĘ.wstawiamy do piekarnika na 180 c na 30 min.po wystygnięciu przekrajamy na pół.
    krem: mieszmy cukier z kakao w oddzielnej misce .potem ubijamy mietane 30% lub 36% i dolewamy do niej smietane 18% gdy połączymy śmietany wsypujemy kakaoz cukrem.Mieszamy az powstanie gładki krem .na koniec przekładamy biszkopt i wsadzamy do lądówki na godzinke

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy