CZEKOLADOWO TRUSKAWKOWE SERDUSZKO

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dla wielbicieli czekolady i truskawek - pyszne ciasteczka na cieście francuskim.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego
    kilka truskawek
    krem czekoladowy np. nutella
    cukier puder do oprószenia

Czekoladowo truskawkowe serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć, podzielić na dwa pasy.
    Na jednym pasku rozsmarować krem nutella,
    z drugiego wykroić serca.
  • 2. Na czekoladowy pas nakładamy pas w serca.
    Dzielimy na ciasteczka. Truskawki kroimy w paski lub na połówki.
    Nakładamy na wykrojone (czekoladowe) serce. Boki ciasteczek zagniatamy widelczykiem (aby krem nie wypłynął).
  • CZEKOLADOWO TRUSKAWKOWE SERDUSZKO 3. Ciasteczka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut.

Porady

Zamiast kremu czekoladowego możemy użyć dżemu, budyniu ugotowanego w mniejszej ilości wody lub serka waniliowego.

Komentarze

Podobne przepisy