CZEKOLADOWO-WIŚNIOWA ROZKOSZ

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Zaspokoi podniebienie niejednego mężczyzny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 1 BISZKOPT (trzeba upiec 3 na blaszce z piekarnika oraz 2 biszkopty w średniej salaterce):

    6 jajek
    1 szklanka cukru zwykłego
    1 szklanka mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    MASA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY:

    6 jajek
    1 szklanka cukru
    2 tabliczki gorzkiej czekolady
    1 słoiczek wydrylowanych wiśni w alkoholu
    1 tabliczka gorzkiej czekolady pokrojonej w drobną kostkę
    2,5 kostki masła

    PONCZ:

    0.5 litra naparu z kawy
    2 cukry waniliowe
    spirytus do smaku

    Lukier w kolorze cielistym, czerwonym, brązowym
    złote cukrowe koraliki

Czekoladowo-wiśniowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec 3 biszkopty
    Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka na końcu dodać mąkę wymieszaną a proszkiem do pieczenia.

    Tak samo pieczemy biszkopt w salaterce tylko 1 porcję rozlewamy na 2 salaterki
  • 2. Masa czekoladowa:
    Jajka ubijamy na parze z cukrem do białości dodajemy czekoladę i miksujemy aż się rozpuści , studzimy ucieramy z masłem dodajemy wiśnie pokrojoną czekoladę
  • 3. Wszystkie biszkopty nasączamy smarujemy masą i formujemy kształty biustu pokrywamy lukrem i zdobimy.

Komentarze

Podobne przepisy