Czekoladowo-wiśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. wylewamy w formę o wymiarach 26 x 42 cm i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy i przekrawamy na pół.
2.KREM: Margarynę rozetrzeć. Jajka ubijamy z cukrem, ubite wlewamy powoli do margaryny cały czas mieszając. Dodajemy powoli rozpuszczone w kąpieli wodnej czekolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wody ,lekko tężejącą dodawać porcjami do masy.
3.Wiśnie zamoczyć najlepiej na noc w wódce. Na koniec dodać dobrze odsączone wiśnie, wymieszać, przełożyć biszkopt. Gotowe ciasto można udekorować polewą.
Porady
Wierzch najlepiej posmarować cienko kremem przed dodaniem do niego wiśni.
Komentarze