Ciasto czekoladowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka przełoż do misy dodając sode i cukier. Ubijaj na sztywną pianę nad parą. Gdy już ubijesz dodaj resztę składników przesianych przez sitko. Delikatnie wymieszaj. Przełóż masę biszkoptową do tortownicy 30. Piec 35min w 180C. Po upieczeniu przekrój biszkopt na pół.
2.Masa: Większą połowę mleka zagotować. Budyń rozmieszać w reszcie mleka z 4łyżkami cukru i wlać go do gotującego się mleka, mieszając aby budyń nam się nie przypalił. Po ugotowaniu bydyniu odstawić do wystygnięcia. Margarynę wymiksować i dodać do ostudzonego budyniu. Na koniec dodać spirytus i kawałki galaretek -wymieszać. Większą część masy przekładamy na dolny blat. Przykrywamy 2blatem biszkoptu i rozkładamy pozostałą część masy.
3.Galaretki rozrabiamy w 1szkl. wrzącej wody. Zostawiamy do stężenia.Kroimy w małą kosteczkę. Połowę dajemy do masy a drugą połowe na wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki do stężenia.
Komentarze