Czekopaluchy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czekopaluchy to połączenie słodkiej, mlecznej czekolady i slonych, chrupiacych paluszkow. Mogą stanowić samodzielna przekąskę lub dodatek do deserow.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 tabliczki czekolady (użyłam mlecznej ale można inna), 20 slonych paluszkow

Czekopaluchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę dzielimy na kostki i rozpuszczalny w mikrofali (ok. 1,5min,co 30sek mieszamy).
  • 2. Smarujemy słone paluszki do połowy rozłożona czekoladą i odkladamy na talerz.
  • 3. Gdy wszystkie paluszki będą posmarowane, wstawiamy na chwilkę do lodówki.
  • 4. Gotowe paluch delikatnie odrywamy od talerza.

Porady

Mozna użyć dowolnego rodzaju czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy