Czereśnie w pikantnej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CZEREŚNIE UMYĆ OGONKI POOBCINAĆ DO 1 CM ,WŁOŻYĆ DO MISKI LUB GARNKA,DO DRUGIEGO GARNKA WSYPUJEMY CUKIRR,,WLEWAMY WODĘ ,OCET,PRZYPRAWY I ZAGOTOWUJEMY I GORĄCĄ ZALEWĄ ZALEWAMY CZEREŚNI ,PRZYKRYWAMY I ZOSTAWIAMY NA 24 GODZ.,PO TEM ZLEWAMY TĄ ZALEWĘ I GOTUJEMY ,CZERESNIE UKŁADAMY W MAŁE SŁOICZKI ZALEWAMY TĄ ZALEWĄ I PASTERYZUJEMY NA SUCHO ,,PO WYSTYGNIĘCIU WYNOSIMY DO PIWNICY
2.czeresnie umyc ogonki poobcinać do 1cm,i wsypać do garnka ,do drugiego garnka wsypać cukier ,wlać wodę,ocet, przyprawy i zagotować ,i zalać czereśnie przykryć i odstawić na 24 godz,po tem zlać zalewę zagotować ,czeresnie poukładac w słoczki zalać zalewą i pasteryzową na sucho po ostygnięciu wynieśc do piwnicy
Porady
ZMIAST GOŻDZIKÓW MOŻNA DAĆ KAWAŁEK WANILJI TO PODAJE SIĘ DO ZAKĄSEK NA ZIMNO LUB DO MIĘS PIECZONYCH
Komentarze