czereśnie w pikantnej zalewie

0 (0 ocen)

CIEKAWY SMAK TYCH CZERESNI

Składniki:

  • 3KG CZEREŚNI ,,70 dkg CUKRU ,,SZKLANKA WODY,,PÓŁTORY SZKLANKI OCTU ,,PARE GOŻDZIKÓW ,,2 LISTKI LAUROWE

Czereśnie w pikantnej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wp26ox 1. CZEREŚNIE UMYĆ OGONKI POOBCINAĆ DO 1 CM ,WŁOŻYĆ DO MISKI LUB GARNKA,DO DRUGIEGO GARNKA WSYPUJEMY CUKIRR,,WLEWAMY WODĘ ,OCET,PRZYPRAWY I ZAGOTOWUJEMY I GORĄCĄ ZALEWĄ ZALEWAMY CZEREŚNI ,PRZYKRYWAMY I ZOSTAWIAMY NA 24 GODZ.,PO TEM ZLEWAMY TĄ ZALEWĘ I GOTUJEMY ,CZERESNIE UKŁADAMY W MAŁE SŁOICZKI ZALEWAMY TĄ ZALEWĄ I PASTERYZUJEMY NA SUCHO ,,PO WYSTYGNIĘCIU WYNOSIMY DO PIWNICY
  • image-0wp26ox 2. czeresnie umyc ogonki poobcinać do 1cm,i wsypać do garnka ,do drugiego garnka wsypać cukier ,wlać wodę,ocet, przyprawy i zagotować ,i zalać czereśnie przykryć i odstawić na 24 godz,po tem zlać zalewę zagotować ,czeresnie poukładac w słoczki zalać zalewą i pasteryzową na sucho po ostygnięciu wynieśc do piwnicy

Porady

ZMIAST GOŻDZIKÓW MOŻNA DAĆ KAWAŁEK WANILJI TO PODAJE SIĘ DO ZAKĄSEK NA ZIMNO LUB DO MIĘS PIECZONYCH

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy