Czereśniowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jedyne ciasto mojej trzyletniej córki jakie zje;-) Łatwe na kruchym cieście, idealne na podwieczorek dla małych łasuchów.

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto:
    3 szklanki mąki
    cukier waniliowy
    5 żółtek
    1 margaryna
    proszek do pieczenia
    2 budynie śmietankowe
    kilo czereśni bez pestek

Czereśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części większą i mniejszą, którą wkładamy do zamrażarki na 15 min.
    ciasto skubiemy na wysmarowaną blachę, wykładamy wypestkowane czereśnie, polewamy ugotowanym budyniem( dodajemy więcej mleka, żeby był bardziej lejący budyń) . Na wierzchu trzemy na drobnych oczkach ciasto , pieczemy ok 40 min w 160 stopniach.

Porady

Dowolnie ozdabiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy