Czerwona surówka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Surówka która pasuje do wszystkiego i jest zdrowa oraz dietetyczna .

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 czerwonej kapusty
    1 czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    1 czerwone jabłko
    1 łyżka octu
    1 łyżeczka soli
    3 łyżki oleju
    3 łyżeczki cukru
    szczypta pieprzu
    szczypta kwasku cytrynowego

Czerwona surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwona surówka. 1. Szatkujemy kapustę , cebulę , paprykę . Jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce . Wszystko wkładamy do miski i doprawiamy , solą , pieprzem,cukrem , kwaskiem cytrynowym . Wlewamy olej i ocet , mieszamy i wkładamy na moment do lodówki . Po wyjęciu doprawiamy ewentualnie do smaku solą lub cukrem . Surówka powinna mieć smak słodko -kwaśny .Smacznego.

Porady

Krojenie bardzo ułatwia kuchenna szatkownica ( tzw. mandolina ).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy