Czerwone buraczki na obiad

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Czerwone buraczki idealnie nadają się do wielu dań obiadowych. W moim przypadku w duecie z roladą wołową i kluskami.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg buraków
    1 cebula
    1 korzeń chrzanu
    duża szczypta kminku
    sól, pieprz

Czerwone buraczki na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki umyć, ugotować na miękko, ochłodzić i obrać. Przetrzeć na tarce na dużych oczkach.

    Średnie wielkości cebulę obrać i zmielić lub zetrzeć. Korzeń chrzanu również zetrzeć. Cebulę i chrzan dodać do buraczków, wsypać kminek i doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy