czerwone curry

0 (0 ocen)

  • 60 min

inspiracja kuchnia azjatycka

  • 60 min

Składniki:

  • 500gram piersi z kurczaka
    8 pieczarek
    1/2 glowki brokulu
    1 cebula
    1 mieszanka warzyw mrozonych
    1 mleko kokosowe
    olej
    3 lyz czerwonej pasty curry
    3 lyz czosnku granulowanego
    2 lyz papryki ostrej
    1,5 lyz curry
    2 lyz pieprzu ziolowego
    0,5 lyz imbiru
    1 lyz papryki slodkiej
    2lyz miodu
    100ml. smietany 30%
    mala cukinia

Czerwone curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mieso pokroic w kostke i zamarynowac 3 lyzkami oleju ,1lyz czosnku, 1 lyz papryki chilli, 0,5 lyz curry, 0,5 lyz pieprzu ziolowego, 0,5 lyz imbiru, 1lyz papryki slodkiej. odstawic na 30 min do lodowki.
  • 2. mieso i cebule wrzucic na rozgrzany olej i smarzyc az sie zarumieni.
    dodac warzywa i smarzyc az zmieknal.
    dodac pieczarki pokrojone na 4.i cukinie pokrojona na pol plasterki.
    dodac paste curry i zalac mlekiem kokosowym i smietana.
    chwile gotowac i dodac reszte przypraw i miod.

Porady

najlepiej smakuje z ryzem i swierzymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy