Czerwone mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fascynujące połączenie mięsa mielonego z czerwoną fasolką, Dodatkowo przecier pomidorowy nadaje kwasowości potrawie.

  • 30 min

Składniki:

  • - 500 g dowolnego mięsa mielonego
    - 3 łyżki czerwonej fasolki konserwowej w puszce
    - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 jajko
    - 3-4 łyżki bułki tartej + do panierowania
    przyprawy: sól, pieprz do smaku

Czerwone mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić masę mięsną dodając do mięsa jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy bułkę tartą i przecier pomidorowy. Gdy masa będzie idealna do formowania pulpetów, dodajemy czerwoną fasolkę, i dokładnie mieszamy ją z mięsem,
  • 2. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na oleju. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy