CZERWONE ŚLEDZIE

0 (0 ocen)

proste i pyszne

Składniki:

  • 1 kg śledzi solonych
    3 szk wody
    3/4 szk octu
    liść laurowy
    ziele angielskie
    3 łyżki cukru
    2 łyżki oleju
    Warstwa czerwona;
    1 kg cebuli
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    0,5 szk oleju
    sól, pieprz,papryka ostra do smaku

Czerwone śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledż w occie 1. Śledzie wymoczyć, zalewę ugotować i wystudzić. Zalać pokrojone śledzie i odstawić na 2-3 dni .
  • 2. Wyjąć śledzie z zalewy aby trochę ściekły.
  • czerwona cebulka 3. Cebulę zeszklić na oleju ,dodać koncentrat i doprawić do smaku. W pojemniku ułożyć warstwę czerwonej cebuli i warstwę śledzi i na przemian, odstawić na 2 dni,aby się połączyły składniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy