Czerwony makaron z serem

0 (0 ocen)

  • 35 min

To czerwony makaron stworzyłam specjalnie dla syna Mikołaja, który uwielbia makaron pod każdą postacią .

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 szklanki mąki

    4 łyżeczki przecieru pomidorowego

    szczypta soli

    woda

    1 jajo

    Dodatkowo:

    100 g białego sera

    pieprz do smaku

Czerwony makaron z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy na jeden placek. Zostawiamy na 10 - 15 minut do wyschnięcia. Radełkiem kroimy długie paski o grubości 1,5 cm.

  • 2. Następnie paski przecinamy na długość około 5 cm.
    Gotowy makaron gotujemy w osolonym wrzątku.
    Hartujemy zimną wodą i odcedzamy na druszlaku.

  • 3. Posypujemy białym serem i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy