Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Ten twarożek nazwałam czeskim, bo podawany jest w moje ulubionej czeskiej restauracji:). Pojawia się tam w formie czekadełka, razem z kromką razowego chleba i marynowanymi parówkami. Jest banalny w wykonaniu i przepyszny. Uwaga! BARDZO mocno czosnkowy:). Ja kupuję twarożek już zmielony. Z twarogiem niezmielonym to już nie to samo.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 350g twarogu dobrze zmielonego
    4-5 ząbków czosnku
    4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz

Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę pietruszki siekamy.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy razem. Podajemy z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy