Czosnkowa kapustka w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna aromatyczna kapustka z dużą dawką czosnku

  • 10 min

Składniki:


  • 1/3 szt kapusty białej,
    1 kostka warzywna,
    pieprz biały ,
    2 łyżki masła,
    4 ząbki czosnku,
    koperek,
    1 szklanka śmietany 18 proc,
    liść laurowy

Czosnkowa kapustka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę białą kroimy w paseczki i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego.Gdy kapusta robi się miękka dodajemy kostkę bulionowa warzywną i gotujemy ,żeby trochę woda odparowała. Mieszamy doprawiamy pieprzem dodajemy masło
  • 2. .Zaciągamy śmietaną jeżeli kapusta jest luźna dodajemy trochę mąki do śmietany . Zagotowujemy .Dodajemy pokrojony koperek i wyciśnięte ząbki czosnku .Mieszamy . Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy