Czosnkowa wątróbka na pierzynce

0 (0 ocen)

  • 25 min

Obiad który bardzo często gościł na stole gdy byłam małą dziewczynką. Tani i łatwy do przygotowania. Polecam.

  • 25 min

Składniki:

  • wątróbka w dowolnej ilości
    pół główki czosnku
    2 duże cebule
    sól, pieprz
    maka do obtoczenia
    2 łyżki masła
    2 łyżki oliwy

Czosnkowa wątróbka na pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić sola i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na niej przepołowione ząbki czosnku. Wątróbkę odtoczyć w mące. Smażyć na tłuszczu z czosnkiem na rumiano. Przewrócić na druga stronę i dodać pokrojone w piórka cebule. Serwować z kiszonymi ogórkami ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy