Czosnkowa ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa idealna na czas wszelkich infekcji i przeziębień.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Główka czosnku
    Cebula
    5 bryłek mrożonego szpinaku
    3 szkl bulionu
    Szkl mleka
    1 łyżeczka tymianku
    3 liście laurowe
    Olej
    Sól, pieprz

Czosnkowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać. Chwilę podsmażyć na oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zrumienić. Wlewamy bulion. Dodajemy liście laurowe, tymianek i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Zupę miksujemy. Wlewamy mleko i dodajemy szpinak. Zagotowujemy.
  • 3. Zupę podałam z groszkiem ptysiowym ale mogą być też grzanki lub makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy