Niepozorne, a takie pyszne! Idealnie nadadzą się jako przekąska lub dodatek do sałatek (świetnie zastąpią fetę).
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
500gpółtłustego serka białego w kawałku (najlepszy jest typu krajanka, bo ma zawartą konsystencję)
2 duże ząbki czosnku
szczypta soli
szczypta pieprzu
po pół łyżeczki suszonego oregano oraz bazylii
3 łyżeczki oleju rzepakowego lub oliwy
Czosnkowe kostki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ser pokroić w grubą kostkę (około 1cmx1cm). Przełożyć do miski.
2.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, włożyć do malej miseczki. Dodać oliwę lub olej, sól oraz przyprawy, wymieszać.
3.Powstała mieszaniną zalać ser i dokładnie, delikatnie wymieszać. Nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc (żeby smaki wniknęły w ser).
Komentarze