Czosnkowe pstrągi pieczone z cząbrem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszna wersja pstrągów. Idealna na obiad. Wyśmienicie smakuje z surówkami.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 2 średnie świeże wypatroszone pstrągi

    MARYNATA:

    5 łyżek oliwy z oliwek
    płaska łyżka cząbru suszonego
    4 średnie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    sól, pieprz kolorowy w młynku
    łyżeczka soku z cytryny

Czosnkowe pstrągi pieczone z cząbrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy.
  • 2. Składniki na marynatę mieszamy ze sobą i za pomocą np. pędzla smarujemy ryby ze wszystkich stron, także w środku.
  • 3. Zamarynowane pstrągi wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie zawijamy je w folię aluminiową i pieczemy godzinę w 200 stopniach, z czego na ostatnie 10 minut odkrywamy ryby z folii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy