czosnkowo-serowy chleb

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis ten dostałam od Koleżanki, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo ten chleb to niebo w gębie! Pracy przy nim niewiele, ale za to ten smak! ahhh My zajadaliśmy się nim do sałatki greckiej, i pow

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb pszenny: 1 sztuka
    - ser żółty tylżycki lub gouda: 10 dekagramów
    - ser żółty cheddar: 10 dekagramów
    - mozarella w kulce: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - oregano, bazylia, koperek suszone: 1 łyżeczka

Czosnkowo-serowy chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dodać oregano, bazylię i koperek. Dokładnie wymieszać.
    Chleb naciąć ostrym nożem w kratkę, uważając, żeby nie przeciąć chleba do końca. Każde nacięcie posmarować masłem czosnkowo-ziołowym. Następnie w każde nacięcie włożyć naprzemiennie, kawałki sera porządnie wciskając.
    Piekarnik nagrzać do 180st. i wsadzić chleb na 20min.
    Podawać jako przystawka np. do sałatki greckiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy