Przepis ten dostałam od Koleżanki, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo ten chleb to niebo w gębie! Pracy przy nim niewiele, ale za to ten smak! ahhh My zajadaliśmy się nim do sałatki greckiej, i pow
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
- chleb pszenny: 1 sztuka
- ser żółty tylżycki lub gouda: 10 dekagramów
- ser żółty cheddar: 10 dekagramów
- mozarella w kulce: 1 sztuka
- masło: 2 łyżki
- oregano, bazylia, koperek suszone: 1 łyżeczka
Czosnkowo-serowy chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dodać oregano, bazylię i koperek. Dokładnie wymieszać.
Chleb naciąć ostrym nożem w kratkę, uważając, żeby nie przeciąć chleba do końca. Każde nacięcie posmarować masłem czosnkowo-ziołowym. Następnie w każde nacięcie włożyć naprzemiennie, kawałki sera porządnie wciskając.
Piekarnik nagrzać do 180st. i wsadzić chleb na 20min.
Podawać jako przystawka np. do sałatki greckiej.
Komentarze