Czosnkowy filet na szparagach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mięso jest aromatyczne, wilgotne i dietetyczne :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    1 pęczek zielonych szparagów
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    suszone pomidory w płatkach

Czosnkowy filet na szparagach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z czosnkiem 1. Fileta nadziać paseczkami czosnku.
  • Filet z przyprawami. 2. Fileta skropić olejem i natrzeć przyprawami. Odstawić do lodówki na 20 minut, po czy m obsmażyć ze wszystkich stron na suchej patelni, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
  • 3. Szparagi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Filet pokroić w plastry i ułożyć na ugotowanych szparagach. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy