Czosnkowy kalafior

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dodatek do obiadu lub samodzielne danie :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 nieduży kalafior
    3 ząbki czosnku
    100 g masła śmietankowego
    3/4 szklanki bułki tartej
    sól , pieprz

    olej do smażenia

Czosnkowy kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior 1. Kalafior myjemy , dzielimy na małe różyczki , gotujemy do zmięknięcia w osolonej wodzie.
  • czosnek 2. W tym czasie czosnek obieramy , kroimy drobno ( nie przeciskamy przez praskę ) smażymy na odrobinie oleju , dodajemy masło a gdy się rozpuści wsypujemy bułkę tartą , energicznie mieszamy do połączenia się składników.
  • bułka tarta 3. Do czosnku dodajemy masło i odrobinę pieprzu a gdy się rozpuści wsypujemy bułkę tartą , energicznie mieszamy do połączenia się składników.
  • gotowe danie 4. Odcedzony kalafior polewamy zawartością patelni , mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy