Daktyle faszerowane serkiem tiramisu

0 (0 ocen)

  • 5 min

Deser daktylowy o smaku tiramisu z serkiem mascarpone, espresso i czekoladą. Połączenie marokańsko-włoskiego smaku – pyszna przekąska do popołudniowej małej czarnej prosto z Marakeszu w włoską nutą:)

  • 5 min

Składniki:

  • 12 daktyli, bez pestek
    150 g serka mascarpone
    1 łyżeczka syropu z agawy (mozna zastapić miodem)
    3 łyżeczki espresso
    2 łyżki startej czekolady, gorzkiej

Daktyle faszerowane serkiem tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdego daktyla ponacinać wzdłuż.
  • 2. Serek wymieszać z syropem i kawą.
  • 3. Wypełniać każdego daktyla ok 1 łyżeczką serka o smaku tiramisu.
  • 4. Na koniec posypać gorzką czekoladą.
    Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy