Piękne,smaczne i piekielnie słodkie:) W sam raz na świąteczne łakocie.Szybka ,efektowna i prosta w przygotowaniu przekąska , wzbudza zainteresowanie znajomych:)
10 min
Składniki:
-Drylowane daktyle lub śliwki suszone bez pestek.
-marcepan,
-czekolada typu nutella,
- posypki
-wykałaczki szaszłykowe lub patyczki do lizaków
Daktyle z marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Daktyle /śliwki bez pestek nacinamy w pół i wkładamy w środek cienki pasek marcepanu, nabijamy na długie wykałaczki szaszłykowe.W kąpieli wodnej rozpuszczamy krem czekoladowy .Następnie moczymy owoce i czekamy aż zastygnie w pozycji pionowej ..Zdobimy póki czekolada jest lekko ciepła i nie do końca zastygnięta.Obtaczamy w posypkach.Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Komentarze