Daktyle z marcepanem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Piękne,smaczne i piekielnie słodkie:) W sam raz na świąteczne łakocie.Szybka ,efektowna i prosta w przygotowaniu przekąska , wzbudza zainteresowanie znajomych:)

  • 10 min

Składniki:

  • -Drylowane daktyle lub śliwki suszone bez pestek.
    -marcepan,
    -czekolada typu nutella,
    - posypki
    -wykałaczki szaszłykowe lub patyczki do lizaków

Daktyle z marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle /śliwki bez pestek nacinamy w pół i wkładamy w środek cienki pasek marcepanu, nabijamy na długie wykałaczki szaszłykowe.W kąpieli wodnej rozpuszczamy krem czekoladowy .Następnie moczymy owoce i czekamy aż zastygnie w pozycji pionowej ..Zdobimy póki czekolada jest lekko ciepła i nie do końca zastygnięta.Obtaczamy w posypkach.Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Komentarze

Podobne przepisy