Danie Chińskie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kiedyś w restauracji dostałam to danie bardzo mi zasmakowało poszukałam w internecie, trochę sama je ulepszyłam i tak właśnie to danie gości w moim domu.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 woreczki ryżu białego
    2 filety z kurczaka
    40dag pieczarek
    6 ogórków konserwowych
    puszka kukurydzy
    20dag sera żółtego
    ketchup, majonez przyprawa do gyrosa,2 łyżki masła

Danie chińskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ryż ugotować według receptury na opakowaniu. Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć. Filety pokroić w kostkę i usmażyć z przyprawą do gyrosa. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem.
    2.Połowę ryżu ułożyć, posmarować ketchupem i majonezem .Ułożyć połowę pieczarek, ogórków, kukurydzy, papryki. Posypać gyrosem.
    3.Następnie kolejną porcję ryżu, majonezu, ketchupu, papryki, ogórków.
    4.Na to wszystko ułożyć usmażonego fileta z kurczaka i posypać startym serem.
    5.Piec w piekarniku nagrzanym do 210 st.C, przez ok. 30min.

Porady

Dla lepszego smaku i aromatu pieczarki możesz usmażyć na oliwie z oliwek lub tez dodać cebulkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy